به گزارش روابط عمومی نهاد امامت جمعه شهرستان رامشیر، حجتالاسلام سيد سلمان هاشمی امامجمعه رامشیر ظهر امروز در خطبههای نمازجمعه در مسجد امام خمینی به عظمت ماه رجب اشاره کردند و گفتند: در حدیثی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله)وارد شده که یکی از کارهایی که باعث میشود «عذاب قبر» از انسان دور شود «روزه گرفتن در ماه رجب» است.
عنْ ثَوْبَانَ قَالَ: کُنَّا وَالنَّبِيُّ (صلى الله عليه وآله وسلم) فِي مَقْبَرَةٍ فَوَقَفَ ثُمَّ مَرَّ، ثُمَّ وَقَفَ ثُمَّ مَرَّ.
ثوبان يکي از ياران پيامبراکرم (صلي الله عليه و آله) مي گويد : با رسول خدا(صلي الله عليه و آله) در قبرستان بودیم. حضرت ایستاد و گذشت و دوباره ایستاد. فَقُلْتُ: بِأَبِي أَنْتَ وَأُمِّي يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا وُقُوفُکَ بَيْنَ هَؤُلَاءِ الْقُبُورِ؟
عرض کردم: یا رسولالله، چرا اینگونه رفتار میکنید؟ فَبَکَى رَسُولُ اللَّهِ (صلى الله عليه وآله وسلم) بُکَاءً شَدِيداً وَبَکَيْتُ،
فَلَمَّا فَرَغَ قَالَ:
پس آن حضرت ،گریه شدیدی کرد، ومن هم گریه کردم. آنگاه فرمودند: ای ثوبان، صدای ناله اهل عذاب را شنیدم.
يَا ثَوْبَانُ هَؤُلَاءِ يُعَذَّبُونَ فِي قُبُورِهِمْ سَمِعْتُ أَنِينَهُمْ فَرَحِمْتُهُمْ وَدَعَوْتُ اللَّهَ أَنْ يُخَفِّفَ عَنْهُمْ فَفَعَلَ.
ای ثوبان، صدای ناله اهل عذاب را شنیدم. بر آنها رحم کردم، دعا کردم و خداوند عذاب آنها را تخفیف داد.
فَلَوَصَامُوا هَؤُلَاءِ أَيَّامَ رَجَبٍ وَقَامُوا فِيهَا مَا عُذِّبُوا فِي قُبُورِهِمْ. سپس فرمود: ای ثوبان! اگر کسانی از اهل این قبرستان، که در عذابند،
روزهای از ماه رجب را روزه گرفته بودند و شبهایی ازآن را ،تا صبح قیام میکردند و به عبادت میپرداختند، در قبرها معذب نمیشدند.
فَقُلْتُ: يَا رَسُولَ اللَّهِ صِيَامُهُ وَقِيَامُهُ أَمَانٌ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ؟ قَالَ: نَعَمْ يَا ثَوْبَانُ وَالَّذِي بَعَثَنِي بِالْحَقِّ نَبِيّاً.
ان شاء الله در ایام ماه مبارک از فرصت عبادت و بندگی خداوند متعال استفاده لازم را ببریم.
هاشمی در ادامه به میلاد امام محمد تقی علیه السلام پرداختند و افزودند نکته ای را در مورد «امامت» وجود مبارک امام جواد (علیه السلام) در «سنین کودکی» عرض کنم. وجود نازنین امام جواد (علیه السلام) بسیاری از شیعیان و محبان خود، را از سرگردانی و گِرداب گمراهی در «خصوص مباحث اعتقادی بویژه امامت» خارج کردند. با توجه به اينکه وجود مبارک امام جواد (عليه السلام) «جوان ترين امام شيعيان» به شمار میآيد،
و با همين سنّ کمِ او در هنگام شهادت پدر، سبب شد تا شماری از اصحاب امام علی بن موسی الرضا (عليه السلام)، نسبت به امامت ايشان در «شک و ترديد و تحير» قرار گيرند. اما، وجود نازنین جواد الأئمه (عليه السلام) با «علم ژَرف و لدنِّی» خود، نمایشی از« اعجاز امامت» و پایان بخش «پریشانی و نگرانیهای بسیاری از شیعیان» بودند؛ و آنان را، از «تحير و سرگردانی» نجات دادند. و ثابت نمودند که«امر امامت» و تعیین آن، همانند «رسالت» است و باید از «جانب خداوند» صورت گیرد. در این جهت شخصیت امام جواد (علیه السلام) به شخصیت دو تن از پیامبران تشبیه شده است.
یکی حضرت عیسی که درگهواره گفت : قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِيَ الْکِتَابَ وَ جَعَلَنِي نَبِيًّا و دیگری یحیی بن زکریا که خدا فرمود «وَ آتَیناهُ الْحُکمَ صَبِیا» یعنی در کودکی به او حکم دادیم.
این از یک طرف ،و از طرف دیگر وجود گهربار آن حضرت، با قدرت علمی خود، دانشمندان بزرگ و نوابغ عصر را ،به چالش کشیدند و بر چهره افرادی چون یحیی بن اکثم قاضیالقضات دربار مأمون، عرق شرمساری و ذلت جاری ساختند و معادلات حاکمیت عباسیان را آشفته نمودند.
امام جمعه رامشیر به میلاد امیر المومنین حضرت علی علیه السلام اشاره کردند و چند نکته کوتاه و گویا درباره حضرت امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) بیان کردند.
1. حضرت علی (علیه السلام) در هیچ جنگ و جهادی شرکت نکرد، مگر این که پیروز برگشت.
2. رسول خدا (صلی الله علیه و آله) میفرمود: «عَليٌ اَشْجَعُ النّاسِ قَلْباٌ» علی (علیه السلام)، شجاع ترین و قویدل ترینِ مردم است.
3. حضرت علی (علیه السلام) حریف را ،فقط با یک بار زدن میکشت و در حدیث است که: «کانت ضرباته وتراً»، ضربت شمشیر او همیشه تک ضرب بود.»
4. پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) میفرمودند: «علی سیفُ اللّه عَلی اَعْدائِهِ » علی، شمشیر خدا است که بر روی دشمنان خدا کشیده میشود.»
5. امام علی (علیه السلام) بیشتر پیاده میجنگید و اگر هم سوار اسبی میشد، چندان برایش مهم نبود.
به حضرتش گفته شد که چرا سوار اسب نمیشود؟
پاسخ دادند: اسب یا برای تعقیب حریفی است که از میدان بگریزد و فرار کند و یا برای این است که کسی بخواهد، خود بگریزد و فرار کند.
و من نه کسی هستم که پشت به دشمن کنم و بگریزم و نه کسی هستم که اگر کسی گریخت تعقیبش کنم.
پس اسب را برای چه میخواهم؟
6. حضرت زرهش تنها سینه اش را میپوشاند و هرگز پشت نداشت. از او پرسیدند که چرا زرهش پشت ندارد؟
آیا نمیترسد که کسی از پشت به او ضربتی بزند؟ در پاسخ فرمودند: من هرگز به دشمن پشت نمیکنم و از میدان نمیگریزم و خدا هرگز آن روز را نخواهد آورد. از سخنان آن حضرت است که میگفت: «وَ اللّه لَو تَظاهَرَتِ الْعَرَبُ عَلی قِتالی لَمّا وَلَّیتُ عَنها»
به خدا سوگند اگر همه عرب ها پشت به پشت هم دهند و به جنگ با من بشتابند، هرگز از آنان روی برنتابم، و اگر فرصتی دست دهد، به پیکار همه بشتابم.»
سید سلمان هاشمی نیز به سيزدهم رجب ،آغاز «ايام البيض» و از «بهترين ايام» براى انجام اعمال، عبادى و معنوى «اعتکاف» پرداختند وچند جمله ای را در مورد اعتکاف بیان نمودند.
احیای «سنت حسنه اعتکاف» از «رويشها و برکات انقلاب اسلامی» است.
«اعتکاف»، تمرین «انقطاع از غیر خدا» است: «الهی هب لی کمال الانقطاع الیک »
در واقع فرصتی است، برای شستشوی آلودگی های گناه، مبارزه با نفس، نورانی ساختن دل و صفا بخشیدن به روح.
در «عظمت اعتکاف» همین بس که بندگانی که توفیق حضور در این آیین را ،پیدا میکنند، با همه وجود، خود را در دامن خداوند انداخته و تسلیم اوامر خدا میشوند.
امید است تحت عنایات خاص حضرت بقیة الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه) با «برنامهریزی دقیق» شاهد برگزاری یک اعتکاف غنی و تأثیرگذار در شهرستان رامشیر باشیم.
اللّهُمَّ بارِک لَنا في رَجَبٍ وشَعبانَ، وبَلِّغنا رَمَضانَ.
امام جمعه رامشیر به سفر رییس جمهور به خوزستان اشاره کردند و افزودند : در هفته آینده رئیسجمهور به استان زرخیز و ثروتمند خوزستان سفر خواهند کرد. وی در همین ارتباط بیان کرد: مردم خوزستان از رئیسجمهور انتظار دارند که مشکلات معیشتی و مشکل بیکاری جوانان را حل کند.
امامجمعه رامشیر تصریح کرد: مردم انتظار دارند که موضوع ساخت مسکن ملی در خوزستان سرعت بیشتری بگیرد و مشکلات پرداخت وام به خوزستانیها حل شود.
وی عنوان کرد: موضوع جادههای سرخ و جادههای مرگ در خوزستان از دیگر مطالبات مردم خوزستان از رئیسجمهور است زیرا این جادهها عزیزان زیادی به کام مرگ کشاندند.
هاشمی تأکید کرد: هر هفته شاهد جان باختن عزیزانمان در جادههای مرگ در استان خوزستان هستیم و جوانان عزیز زیادی نیز در جادههای مواصلاتی رامشیر جان خود را از دست دادند.
امامجمعه رامشیر گفت: بیمارستان دولتی که داریم مشکلات زیادی دارد که همشهریان ما را برای درمان با مشکل مواجه کرده است.