menusearch
salmanhashemi.ir

خطبه های نماز جمعه مورخ 95/06/12 به امامت حجت الاسلام و المسلمین سید سلمان هاشمی

جستجو
۱۳۹۵/۶/۱۹ جمعه
(0)
(0)
خطبه های نماز جمعه مورخ 95/06/12 به امامت حجت الاسلام و المسلمین سید سلمان هاشمی
خطبه های نماز جمعه مورخ 95/06/12 به امامت حجت الاسلام و المسلمین سید سلمان هاشمی

حجت‌الاسلام و المسلمین سید سلمان هاشمی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرک طالقانی با تسلیت سالروز شهادت جانسوز امام جواد (ع) اظهار کرد: نماد مقاومت و هجوم در برابر هجمه نرم دشمنان اسلام، امام جواد(ع) بود که بخش بزرگی از زندگانی خود را همزمان با مامون به‏ سر برد.

ایشان در خطبه اول نماز جمعه ضمن دعوت مردم به تقوای الهی با نقل حدیثی از امام جواد(ع)عنوان کرد: بر و تقوا بر سه نوع است((احتراس من الغفله فی الدین،اجتناب المحارم اقامه الفرائض))
همچنین در خصوص اجتناب از محارم بیان کرد: شبکه های ماهواره ای ترک زبان با ترویج فرهنگ غربی به دنبال تخریب کانون گرم خانواده هستند.

وی افزود: مأمون به‏ منظور کسب پیروزی نهایی و قطعی بر اندیشه شیعی امامی، چه در زمان امام هشتم و چه در زمان امام جواد(ع) کوشش‏‌های فراوانی را به‏‌عمل آورد.

امام جمعه شهرک طالقانی ماهشهر تصریح کرد: مامون پس از آن که اشتباه گذشتگانش را نسبت به رفتار با ائمه اهل بیت تجربه کرده، سعی کرد که با آنان با روش نو و در نوع خود بی‌نظیر که در پس آن نیرنگ سخت‏‌تر و توطئه بزرگتر نهفته بود، رفتار کند.

هاشمی در ادامه با بیان اینکه امام جواد (ع) نمونه بارزی از مبارزه در مقابل هجوم نرم دشمنان اسلام است خاطرنشان کرد: تشکیل جلسات، مباحثه‏‌های علمی و دعوت از فقه‌ها و متکلمین و عالمان نامدار، برای بحث و جدل علمی، بدین منظور بود که چه امام رضا و چه امام جواد (ع) را که خردسال هم بود، حداقل در یک مسأله علمی شکست دهند و بدین ‏ترتیب بزرگترین منبع و مصدر مشکلات و خطراتی که مأمون و دیگر حاکمان غاصب را تهدید می‏‌کند، از میان بردارد.

خطیب جمعه شهرک طالقانی در فراز دیگری از خطبه‌ها با تاکید بر اینکه پی‏گیری مطالبات رهبر معظم انقلاب یک وظیفه است گفت: رهبر معظم انقلاب به‏ عنوان یک فقیه اسلام‏ شناس و مرجع تقلیدی که عالی‏‌ترین سطوح دفاع از اسلام در عرصه سیاست و اجتماع را برعهده دارند، به‏‌طور معمول با توجه به درایت و روشن‏‌بینی خود، بر مسائلی تأکید و نکاتی را به جامعه اسلامی و از جمله ملت شریف ایران و مسؤولان کشور متذکر می‏‌شوند.

وی اضافه کرد: گاه برخی تصور می‏‌کنند که این سخنان رهبر معظم انقلاب، سخنانی معمولی و مطالبی است که به مناسبت مسائل روز و نیازهای جامعه ذکر می‏‌شود و این افراد به عمق اهمیت و نگاه بلند ‏مدتی که در طرح بسیاری از این موضوعات دخیل است توجه ندارند.

هاشمی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی نگاهی کلان‏‌نگر و ذهنی منسجم دارند یادآور شد: ایشان منظوم‌ه‏ای منسجم از تفکرات را برای پی‏‌ریزی تمدن نوین اسلامی و شکل‏‌گیری امت اسلامی در نظر دارند، این نگاه و این مبانی باعث می‏‌شود که مطالبات رهبر معظم انقلاب را مسائلی مقطعی و کوتاه‏ مدت نبینیم و به آن‏ها به‏ صورت توصیه‏‌هایی اجرایی و اداری ننگریم.

وی در ادامه متذکر شد: متاسفانه سرعت تحولات و شدت گستردگی مسائل سیاسی گاه باعث می‏‌شود که برخی از تذکرات و نکات مهم رهبر معظم انقلاب نادیده گرفته شود و نسبت به آن توجه لازم صورت نگیرد، این غفلت که از سر شتاب‌زدگی در عرصه سیاست حاصل‏ می‏‌شود را باید با تذکر مکرر و دقت نظر با تأمل در تذکرات رهبر معظم انقلاب برطرف کرد.

امام جمعه شهرک طالقانی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار خود با فرماندهان و مسؤولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم‏ الانبیاء (ص) ارتش جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: باید به دشمن فهماند که اگر تهاجم کند، ضربه محکمی خواهد خورد، بیانات و توصیه‏ های معظم له در این دیدار از مسائل مهمی است که نیازمند تحلیل و توجه جدی است.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در این دیدار با تأکید بر اهمیت پدافند به‏‌عنوان خط مقدم مقابله با هرگونه تهاجم، جبهه مقابل جمهوری اسلامی را جبهه‌ه‏ای خبیث، خدعه‏‌گر و مخالف استقلال ملت خواندند و تاکید داشتند در مقابل این دشمن که به‏‌دنبال تضعیف توان دفاعی کشور است، باید آمادگی‏‌های نیروهای مسلح آنچنان افزایش یابد که دشمن حتی به خود اجازه فکر کردن درباره تجاوز را ندهد.

هاشمی با اشاره به اینکه راه مبارزه با دشمن، اقتدار همه‏‌جانبه است تصریح کرد: نکته بسیار مهمی که از توصیه‏‌های رهبر معظم انقلاب در این دیدار باید برداشت کرد این است که برای ایستادن در برابر دشمن باید قوی بود و این توان و قوت کشور است که دشمن را نا امید و از تعرض به مرزهای مختلف کشور ناتوان می‏‌سازد، یکی از مصادیق این ‏قدرت، بالا بردن توان نظامی و قدرت برخورد کشور با هرگونه تعرضی است.

وی افزود: اقتدار درونی البته صرفا با سلاح نظامی به دست نمی‌آید، ایمان و ایستادگی مردم و بصیرت و حمایت آن‏ها از نظام اسلامی و حضور آن‏ها در صحنه از عوامل مهم در حفظ نظام و اقتدار آن است اما نباید فراموش کرد که اقتدار نظامی و توان برخورد با دشمن نیز از اهمیت بالایی برخودار است.

امام جمعه شهرک طالقانی در بخش دیگری از خطبه‌ها به الگو قرار دادن زندگی و ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) تاکید کرد و گفت: متاسفانه خانواده‏‌های ایرانی این ‏‌روزها درگیر معضلات زیادی هستند، از افزایش سن ازدواج و تمایل به تجردگرایی گرفته تا لذت‏ جویی و تنوع ‏طلبی، پیمان‏‌شکنی، نارضایتی از زندگی زناشویی، طلاق‌‏های عاطفی و آمار بسیار بالای طلاق، مشکلاتی که در پس‏ زمینه تمام آن‏ها تکنولوژی‏‌زدگی در دنیای مدرن جا خوش کرده است.

وی اضافه کرد: تغییر و دگرگونی ارزش‌‏ها یکی از عوامل مؤثر در تأخیر ازدواج و نوع سبک زندگی جوانان و خانواده ‌ها است؛ به‏ طوری‏‌که مصرف‏‌گرایی، تجمل‏‌گرایی، افزایش توقعات و تشریفات ازدواج، رشد بی ‏پایه میزان مهریه و تأثیر آن بر منزلت اجتماعی، سست شدن بنیادهای مذهبی و عدم اطمینان به آینده شغلی در تأخیر ازدواج جوانان و زندگی‏‌ها تأثیرگذار است.

هاشمی در ادامه به تاثیر تکنولوژی در بروز مشکلات خانوادگی و معضلات ازدواج جوانان اشاره کرد و گفت: افزایش زندگی مجردی، افزایش خانواده‌های بدون فرزند، تغییر در برنامه‏‌های تحصیلی و کاهش مددکاری و حمایت اجتماعی، از آثار منفی تکنولوژی به‏ شمار می‏‌روند، هرچند که تکنولوژی آثار مثبتی هم دارد اما نه تا وقتی‏‌که تعامل خانواده را به‏ هم بزند و در خدمت سبک زندگی خانواده قرار نگیرد.

وی اضافه کرد: به ‏همین‏ دلیل است که گفته می‏‌شود در ازدواج، موانع فرهنگی مهم ‌تر از موانع اقتصادی است، موانع فرهنگی عمیق‌‏تر و اساسی‏‌تر از سایر موانع است، از سوی دیگر، بسیاری از آسیب‏‌ها ریشه در سبک همسرگزینی دارد، نرخ بالای طلاق در سه ساله اول زندگی نشان می‏‌دهد که ملاک انتخاب همسر درست نیست و نمی‏‌تواند تضمین ‏کننده زندگی زناشویی باشد.

خطیب جمعه شهرک طالقانی با ارائه آماری از طلاق زوجین در جامعه یادآور شد: آمارهای رسمی نیز حکایت از طلاق روزانه 381 زوج در کشور دارد، یعنی هر ساعت 16 زوج در ایران از یکدیگر جدا می‏‌شوند.

هاشمی ادامه داد: بررسی آمار طلاق در کشور نشان می‏‌دهد طی 10 سال گذشته روند صعودی به خود گرفته است، به‌طوری که به اعتقاد کارشناسان آمار طلاق در ایران به زلزله‌ای خاموش تبدیل شده است که هر روز در حال تکان دادن جامعه و بنیان خانواده‏‌ها است.

وی در پایان با تاکید بر ترویج ازدواج آسان در جامعه به بیان عوامل تحکیم بنیان خانواده پرداخت و گفت: عوامل فراوانی در تحکیم بنیان خانواده و سر زندگی آن مؤثرند که می‌توان به ایمان و فضیلت‏‌گرایی اعضای خانواده، وجود عشق، مهر و محبت میان اعضای خانواده، آشنایی کامل اعضای خانواده با حقوق و وظایف خود، مهرورزی، تفاهم و همکاری میان اعضای خانواده، وجود روحیه‏ صبر و پایداری و متانت در فراز و فرودهای زندگی اشاره کرد.